Børn og sociale medier: forældreforedrag

Forældre/børnforedrag

2 interaktive timer, hvor I som forældre (evt. sammen med børnene) får gode input til:

-hvordan I støtter jeres børn i at blive digitalt sikre. Hvordan I hjælper børnene med en god dialog omkring farer på nettet i forhold til pædofile, børnelokkere og andre, som har ondt i sinde .

-hvordan I støtter jeres børn i en digital kultur, hvor der kommunikeres i billeder og ord på kryds af mange platforme og i et omfang, som vi (næsten) ikke kan følge med i. Børnene skal støttes i at være sociale og inkluderende i forhold til venner og relationer.

Oplægget foregår på et overordnet niveau mht. medier, men krydret med praktiske eksempler og cases fra den virkelige verden.

Der er plads til masser af spørgsmål og dialog undervejs. Der forventes ikke at forældrene har indgående kendskab til specifikke spil og sociale medier.

Det handler primært om redskaber til lette dialogen med barnet på barnets præmisser og udviklingsniveau.

Der bliver taget udgangspunkt i nogle af følgende medier:

YouTubevideo’er, YouTube kanal, SnapChat, Instagram, Facebook, Pokemón Go, Playstation Online, Moviestar Planet, Musical.ly, PetShop, Go’ Supermodel, Skype, Messenger, MineCraft, Ask.fm.

Som du ser er mange af de nævnte medier normalt klassificeret som spil, men det er netop én af de ting, som du ikke skal lade dig “narre” af. Min påstand er, at sociale medier som f.eks. Facebook og Instagram er langt mere sikre for børnene end spil som Moviestar Planet og Playstation, da vi normalt ikke regner sidstnævnte som sociale medier og derfor ikke er specielt på vagt overfor farer.

På baggrund af ovenstående mener jeg, at det er utrolig vigtigt at lære børnene nogle gode digitale vaner på et tidligt tidspunkt. Det er langt nemmere at tage dialogen med børn fra 7-12 år end i teenageårene, hvor både modstand og fastgroede vaner vanskeliggør indlæringen.

Dog arrangeres der også forældre-/børn-foredrag for overbygningen efter ønske og med alderstilpasset indhold.

Pris og tidspunkt:
Kontakt mig på janne@denskaevevinkel.dk for priser og afklaring af behov m.v.

Mange hilsner

Janne, indehaver og passioneret underviser