5 TIPS til at få de rigtige LIKERE på din Facebookside

 

Der er opstået ”stille panik” (som en nordjyde som undertegnede vil kalde det)…

Selvom Facebook opfordrer dig til at sende invitationer, så er det ikke lovligt efter at forbrugerombudsmanden har udstedt en såkaldt forhåndsbesked om, at funktionen er ulovlig (indtil det modsatte kunne være tilfældet – læs selv forhåndsbeskeden HER).

Var det smart at man kunne invitere dem – der har liket dine opslag på din facebookopslag – til at like selve din side (og sige JA TAK til at modtage dine opslag i deres newsfeed)?

 

”Ja, gu’ var det smart siger nogle…”

”Det var helt afhængighedsskabende siger andre…”

”Jeg var vild med den funktion siger en helt tredje…”

”Det var ALT for anmasende siges der også…”

”PYT – jeg brugte den aldrig alligevel går rygtet…”

 

MIN mening?

Jeg har kun brugt funktionen sporadisk, men med relativ stor succes hos nogle kunder – kender mange, som har været glade for den… få som har været irriterede…

Nu er muligheden væk – er det en katastrofe?

Nej, ærligt, så synes jeg at det kommer til at gå fint…alle overlever – ingen dør – ingen mister deres forretning på Facebook.

 

Funktionen var alligevel kun nogle få år gammel, så her er hvad jeg mener at du skal gribe fat i:

 

  1. Den gode klassiker: skab noget lækkert, værdifuldt, uimodståeligt INDHOLD, som folk ikke vil gå glip af – BUM – så skal de nok finde LIKE eller FØLGER-knappen (vi ved godt hvor den er).

 

2. Lav gode ”call-to-actions” på dine opslag, for at få folk til at LIKE din side: ”Hvis du vil ha’ flere gode TIPS om de lækreste juledekorationer, som du selv kan kreere hjemme i køkkenet, så LIKE min side, så du ikke går glip af næste TIP”…

 

3. Sørg for at ”fiske” gode likes dér, hvor du allerede har masser af relevant trafik af gode kunder: pop-up på website, link og “lokkemad” i nyhedsbrev, blog, messe, foredrag – online og offline. Personligt vil jeg hellere ha’ 150 gode kunder som likere end 8.000 tilfældige – hvorfor? Se min video med AMBASSADØRCIRKLEN og læs mit blogindlæg om Facebooks ALGORITME, så ved du hvorfor du ikke bare skal “jagte” likere.

 

4. Lav en skarp Facebookkonkurrence og vær bevidst om at skabe en god forbindelse til dit brand, så du tiltrækker de rigtige deltagere, som både vil være gode ambassadører og kunder – gør det lovligt og godt – læs om konkurrenceregler og flere TIPS HER!

 

5. Lav en LIKE-kampagne (annoncekampagne) med indhold og grafik/video, som tiltrækker de rigtige likere – ved du ikke helt hvordan du gør, så har du den nemme version HER og den lidt mere komplekse, men effektive HER!

 

Ta’ en “kiks og tør øjnene” – der er masser af muligheder, så sæt i gang.

Mange hilsner
Janne, Facebookfessor siden 2010.

 

Facebook Kommentarer